Hardware

serverfoto

Hardware

Het centrale punt rond TilliKassa is de lokale server. Deze server kan bijvoorbeeld in de meterkast geplaatst worden. De server heeft geen bewegende delen en verbruikt slechts 2watt. Dat wil zeggen dat u hier nooit meer naar om hoeft te kijken.

 

 

plattegrond

Hoofdterminals en handterminals

Nadat de lokale server is geïnstalleerd kunnen de hoofd en handterminals verbonden worden met TilliKassa. De hoofdterminal plaatst u op de bar of hangt u aan de muur met verkrijgbare ophangbeugels. Op de hoofdterminal kunt u net zoals op de handterminals de kassa besturen.

 

De handterminals geeft u aan uw obers, zij kunnen met de eenvoud van een minimaal aantal klikken bestellingen van uw klanten invoeren met slechts één hand waardoor zij de andere hand vrijhouden voor bijvoorbeeld een dienblad of een schoonmaak doek.

 

Als hoofdterminal worden iPads of Android tablets gebruikt. Dit kan een iPad mini zijn of een iPad 2/3/4 of een Android tablet. Oftewel, alle type iPads kunnen gebruikt worden. De indeling op het scherm zal zicht automatisch aan de grootte van het scherm aanpassen. U dient zelf de iPad(s) aan te schaffen. Dit kunnen uiteraard ook tweedehandse iPads zijn.

 

Als handterminal gebruikt u een iPod of iPhone. Ook hier geldt, dit kunnen alle type iPhone’s of iPod’s zijn vanaf versie 3gs (2009). Ook kunt u gebruik maken van tweedehandse toestellen om zo de aanschafprijs laag te houden.

demo-foto-tilli

Printers en Kassalades / Geldlades

Om uw bar en keukenbonnen te printen is het belangrijk dat u kunt vertrouwen op printers. Daarom hebben we er voor gekozen om gebruik te maken van EPSON thermische en matrix printers.

 

De printers hebben een netwerkaansluiting en hebben daardoor de vrijheid om op elke gewenste plek geïnstalleerd te worden waar u maar wenst, en hoeft daarom niet in de buurt van uw hoofdterminal te staan.

 

Er kan per printer een geldlade gekoppeld worden. In het online beheersysteem kunt u aangeven of u de lade automatisch wilt openen bij het afrekenen van een contante betaling.

Netwerk WIFI router

Een stabiel draadloos WIFI netwerk is zeer belangrijk zodat er voldoende dekking en bereik is om binnen en eventueel buiten te kunnen werken met uw handterminals. De kassa heeft een eigen beveiligd netwerk nodig. Misschien is uw huidige apparatuur al voldoende in staat om dit te doen. Maar mocht dit niet het geval zijn, dan kunt u altijd contact opnemen met ons om een passende oplossing te vinden.

engenius_ecb600_front_500x375